Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Pink Panther
Creative Master
Dołączył: 07 Mar 2013
Posty: 4009
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 17:50, 08 Paź 2013 Temat postu: |
|
|
Fruhling In Paris
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
TutusTuus
Very Creative
Dołączył: 17 Lut 2013
Posty: 2093
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 14:27, 09 Paź 2013 Temat postu: |
|
|
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
olga
Creative Master
Dołączył: 17 Kwi 2013
Posty: 3631
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 16:57, 09 Paź 2013 Temat postu: |
|
|
stuck in a moment
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
92justyna
Creative Soul
Dołączył: 26 Cze 2013
Posty: 833
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: śląsk
|
Wysłany: Śro 21:47, 09 Paź 2013 Temat postu: |
|
|
Guns n' Roses
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
olga
Creative Master
Dołączył: 17 Kwi 2013
Posty: 3631
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 13:48, 10 Paź 2013 Temat postu: |
|
|
Na tropie Marsupilami
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pink Panther
Creative Master
Dołączył: 07 Mar 2013
Posty: 4009
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 12:08, 11 Paź 2013 Temat postu: |
|
|
Klavier
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
92justyna
Creative Soul
Dołączył: 26 Cze 2013
Posty: 833
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: śląsk
|
Wysłany: Pią 12:49, 11 Paź 2013 Temat postu: |
|
|
wydana w 1996 debiutancka powieść sensacyjna, której autorem jest aktor Hugh Laurie
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
wanderlust
Creative Master
Dołączył: 01 Mar 2013
Posty: 5952
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 19:32, 11 Paź 2013 Temat postu: |
|
|
Stosunek do życia: Indywidualista stara się otaczający świat zmniejszyć do takich rozmiarów, aby łatwo go było ogarnąć. Rzeczywistość, to niezmiernie groźny przeciwnik, z którym należy się zmierzyć. Jest ostrożny, gdyż świat może stanowić zagrożenie dla jego ego.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
92justyna
Creative Soul
Dołączył: 26 Cze 2013
Posty: 833
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: śląsk
|
Wysłany: Pią 21:45, 11 Paź 2013 Temat postu: |
|
|
Przepis
--------------------------------------------------------------------------------
Przepis na ok. 20 batonów
Składniki: ok. 700 g czekolady, ok. 60 g masła, 1 szklanka cukru, 1/4 szklanki mleka skondensowanego, 200 g pianek marshmallows, 1/3 szklanki masła orzechowego, ok. 400 g krówek, ok. 300 g orzeszków ziemnych solonych
Przygotowanie: Wyłóż blachę lub brytwannę (o wymiarach ok. 20x30 cm) folią aluminiową. Rozpuść 300 g czekolady w kąpieli wodnej i rozsmaruj na folii. Odłóż blachę do lodówki do zastygnięcia czekolady.
Masa nugatowa: Rozpuść pianki marshmallows z dodatkiem paru łyżek ciepłej wody w kąpieli wodnej. Masło, cukier i mleko skondensowane podgrzewaj w garnku na średnim ogniu do czasu aż masło i cukier rozpuszczą się. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 4 minuty, ciągle mieszając. Masa powinna zgęstnieć i zmienić kolor na ciemniejszy. Po 4 minutach natychmiast zdejmij garnek z ognia, szybko dodaj i wmieszaj masło orzechowe i rozpuszczone pianki marshmallows. Rozprowadź masę nugatową na warstwie czekolady. Następnie odłóż blachę do lodówki.
Karmel: Krówki przełóż do miski, dodaj parę łyżek wody, wstaw do mikrofali na ok. 1-2 minuty. Co 30 sekund wymieszaj i sprawdź, czy cukierki już się rozpuściły - masa powinna być płynna i gładka. Dodaj orzeszki i wymieszaj. Przełóż masę na warstwę nugatowej i rozprowadź za pomocą noża, następnie wygładź warstwę zwilżonymi rękoma. Włóż blachę do lodówki na ok. 45 minut do zastygnięcia karmelu.
Ostrym nożem pokrój masę na batoniki. Rozpuść 400 g czekolady w kąpieli wodnej, następnie za pomocą szpikulca do fondue lub widelca maczaj batoniki w rozpuszczonej czekoladzie i odkładaj do zastygnięcia na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Batony można przechowywać do tygodnia w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej, ewentualnie w lodówce.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
adelia
Forum Expert
Dołączył: 03 Mar 2013
Posty: 2863
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 14:07, 12 Paź 2013 Temat postu: |
|
|
strukturę klasową (klasy społeczne) - klasa wyższa - obejmuje właścicieli fabryk i dyrektorów wielkich przedsiębiorstw, część klasy politycznej oraz część osób o wysokich kwalifikacjach. Liczebność tej klasy ocenia się na kilkadziesiąt tysięcy osób; klasa średnia - wywodzi się z dawnej inteligencji, drobnomieszczaństwa i górnych warstw klasy robotniczej. Obejmuje małych i średnich przedsiębiorców, rzemieślników, kupców, większość inteligencji z wyższym wykształceniem oraz wykwalifikowanych robotników; klasa niższa - wywodzi się z klasy chłopskiej i robotniczej, obejmuje właścicieli biednych, małych i średnich gospodarstw rolnych, robotników niewykwalifikowanych oraz bezrobotnych; podklasa - obejmuje osoby trwale bezrobotne, utrzymujące się z zasiłków i pomocy społecznej oraz przestępców.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pink Panther
Creative Master
Dołączył: 07 Mar 2013
Posty: 4009
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 14:18, 12 Paź 2013 Temat postu: |
|
|
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
wanderlust
Creative Master
Dołączył: 01 Mar 2013
Posty: 5952
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 14:42, 12 Paź 2013 Temat postu: |
|
|
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
TutusTuus
Very Creative
Dołączył: 17 Lut 2013
Posty: 2093
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 20:10, 12 Paź 2013 Temat postu: |
|
|
Będzie gorzej...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
92justyna
Creative Soul
Dołączył: 26 Cze 2013
Posty: 833
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: śląsk
|
Wysłany: Sob 20:28, 12 Paź 2013 Temat postu: |
|
|
[link widoczny dla zalogowanych]748857.40270.165714966822485&type=1&theater
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
adelia
Forum Expert
Dołączył: 03 Mar 2013
Posty: 2863
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 9:52, 13 Paź 2013 Temat postu: |
|
|
konformizm - typ zachowania jednostki polegający na całkowitej akceptacji zarówno społecznie określonych celów kulturowych, jak i zinstytucjonalizowanych środków ich osiągania
innowacja - jednostka odrzuca instytucjonalne środki i drogi osiągania w pełni akceptowanych celów kulturowych, wynajdując nowe sposoby ich osiągania i realizacji
rytualizm - odrzucenie przez jednostkę istniejących celów kulturowych, przy pełnej akceptacji wszelkich norm instytucjoinalnych i rutynowych sposobów działania społecznego
wycofanie - odrzucenie lub rezygnacja z realizacji kulturowo wyznaczonych celów i ze społecznego działania
bunt - charakteryzuje jednostki, które odrzucają panujące wartości oraz cele i metody ich osiągania oraz pragną zastąpić je nowymi wartościami i środkami.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|